Bu Sabahların Bir Anlamı Olmalı
Önemli olan tarih 19 Mayıs 1919’dur. Mustafa Kemal Samsun’a ayak basmış, bir milletin kaderi ve geleceği değişmiş ve Kurtuluş Savaşı o gün başlamıştır.
Ama bir tarihten daha bahsedilir. 16 Mayıs 1919. O gün Mustafa Kemal, Bandırma Vapuru ile yola çıkmıştır. Esas tarih değildir 16 Mayıs, şenliklerle kutlanmaz. Ama bir başlangıcı temsil eder. Okullar tatil olmaz, adına şiirler yazılmaz. Ama o vapurun varış olmasa da kalkış tarihidir.
Bu kadar tarihi bilgi neden gerekti derseniz..
Önemli olan tarih 29 Eylül 2006’dır. Hayatımın geri kalanını değiştirmiştir o gün olanlar. O gün bir milattır. Benim naçizane hayatımda elbette.
Ama 26 Eylül 2006 var bir de. O gün ben de bir vapura bindim. Kadıköy-Beşiktaş, 7.45 vapuru. Erken kalktım o gün, okula gitmeye hazırlandım. Makyaj malzemelerine gitti elim. O gün makyaj yapmamaya karar verdim. Ne giydim hatırlamıyorum ama üstüme pembe yağmurluğumu aldım. İskelede buluştuk ve vapura bindik. İçeride bir yere, karşılıklı oturduk. Ardından da otobüs. Ne konuştuk en ufak bir fikrim yok.
O vapur yolculuğu benim 19 Mayıs’a giden, 16 Mayıs’ım oldu. O gün akşam olduğunda biliyordum ki bu sabahların bir anlamı olmalıydı ve vardı.
Not 1: Teşbihte hata olmaz, biliyorum. Kurtuluş savaşı benzetmemi mazur görün, durum benzer geldi sadece. Bu yazıyı okuyup da mana veremeyenler de mazur görsün lütfen, kişisel bir yazı oldu ama paylaşmak zorundaydım.
Not 2: Makyaj yapmama sebebimi merak eden olursa; gördüğü şey hoşuna gitmezse 29 Eylül’den önce vazgeçmek için şansı olsun diye düşünmüştüm. Hala mantıklı geliyor. Evet.